Animatie laten maken?

De methoden waarmee informatie wordt gecommuniceerd zijn door de jaren heen veranderd, maar de manier waarop mensen het verwerken niet. Duizenden jaren hebben mensen vertrouwd op beeld en geluid om te communiceren, te leren en te overleven. Complexe processen en werkwijzen die worden beschreven met tekst en getallen zijn iets nieuws en kosten daarom veel meer moeite om te onthouden. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het menselijk brein beeld 60.000 keer sneller verwerkt dan tekst. Beeld zegt dus echt meer dan duizend woorden…

In een tijd waar we continue worden blootgesteld aan een vloedgolf aan informatie, zullen we kiezen voor wat het eenvoudigst te verwerken is. Wil je concreet en efficiënt een boodschap naar jouw doelgroep communiceren in het hedendaagse digitale tijdperk? Dan zijn animaties een goede manier om met beeld, geluid en tekst complexe materie over te brengen. Animatie laten maken? Een animatie brengt informatie visueel tot leven wat het makkelijker te begrijpen maakt voor de kijker. Zeker online, waar aandacht schaars is, ben je iemand snel kwijt wanneer het te complex wordt.

Premium animaties. Dat werkt!

Van productuitleg, jouw merk in de spotlights tot een complex verhaal vereenvoudigen. In premium animaties is werkelijk alles mogelijk. Een animatie laten maken bij Almost Famous is altijd 100% maatwerk. Precies passend bij jouw merk, jouw identiteit en jouw boodschap. Het resultaat? Eersteklas animaties voor toonaangevende merken, bedrijven en organisaties. Kortom: show, don’t tell.

Professionele animaties

Steeds vaker kom je ze tegen: animaties. Logisch. Want een animatie is de ideale oplossing om het verhaal over je product, je dienst of je bedrijf op een eenvoudige, toegankelijke en begrijpelijke manier te laten zien. Daarvoor hebben wij alle professionals in huis. Van scriptschrijvers, animators en regisseurs tot stemprofessionals en editors. Stuk voor stuk werken ze heel effectief samen om de beste animaties te verzinnen en ontwikkelen.

Animatie laten maken. Een selectie.

 • Yeaz! - Animatie video
  Yeaz! - Animatie video
 • Embrace - Animatie
 • Topigs Norsvin - Animatie
  Topigs Norsvin - Animatie
 • Pacinni - 3D Animatie
  Pacinni - 3D Animatie
 • Van Berlo - 3D Animatie
  Van Berlo - 3D Animatie
 • Peheja - Productvideo
  Peheja - Productvideo

Doeltreffend en opvallend

Doeltreffende animatie laten maken. Zoveel bedrijven, zoveel animaties. Op het gebied van animeren is van alles mogelijk. Logisch. Niets moet, alles kan. Van animaties met lijnen, vormen of karakters tot 2D en 3D animaties. Wij beschikken over alle deskundigheid van welke techniek dan ook. Daarnaast weten wij uw verhaal exact om te zetten naar een slimme, doeltreffende en opvallende animatie. Vanzelfsprekend kunnen we de animatie geheel in jullie huisstijl uitvoeren. Sterker: daar zijn animaties uitermate geschikt voor.

Puur maatwerk

Animatie laten maken om bepaalde processen, producten of een complexe hoeveelheid informatie duidelijk uit te leggen? Bij Almost Famous draait het altijd om maatwerk. De juiste briefing, input en informatie leidt dan tot het juiste resultaat. En wil je weten of de animatie ook echt effect heeft? Dan beschikken wij over de juiste data tools om de kijkresultaten inzichtelijk te maken.

ons verhaal

Almost Famous is een digital video agency gefocust op de bedrijven en merken in het digitale tijdperk. Wij zetten onze 10 jaar ervaring in de filmmarkt, de kunst van het vertellen van verhalen, en kennis van online platformen in om digitale videocontent te creëren. Het is onze gezonde obsessie om impactvolle filmproducties en krachtige animaties te maken die jouw online marketingstrategie ondersteunen en versterken.

Puur maatwerk

Animaties zijn met name geschikt om bepaalde processen, producten of een complexe hoeveelheid informatie duidelijk uit te leggen. Daarom draait het altijd om maatwerk. De juiste briefing, input en informatie leidt dan tot het juiste resultaat. En wil je weten of de animatie ook echt effect heeft? Dan beschikken wij over de juiste data tools om de kijkresultaten inzichtelijk te maken.

Juiste aandacht

Zegt het voort. Dat is onze tip als het op het bekijken van al die animaties gaat. Want het liefst laat je jouw animatie zien aan zoveel mogelijk kijkers, bewonderaars, ondernemers of kopers. Daarvoor halen wij dan ook alles uit de kast. Op naar veel kijkers, clicks en natuurlijk: heel veel publiek.

ervaring

ANWB Logo Klant Almost Famous
Philips Logo Klant Almost Famous
Rabobank Logo klant Almost Famous ervaring
LeoLux logo klant Almost Famous ervaring
Volvo Logo klant Almost Famous Ervaring
Stukton Logo Klant Almost Famous Ervaring
Elho Logo Klant Almost Famous Ervaring
LeasePlan Logo Klant Almost Famous Ervaring
Wish Outdoor Logo Klant Almost Famous Ervaring
Bavaria Logo Klant Almost Famous Ervaring
Swiss-Sense logo Klant Almost Famous Ervaring
NXP Logo Klant Almost Famous Ervaring
Mercedes-Benz logo klant Almost Famous ervaring
Jumbo Logo Klant Almost Famous Ervaring
Refresco Logo Klant Almost Famous Ervaring
KWANTUM Logo Klant Almost Famous Ervaring
War-Child Logo Klant Almost Famous Ervaring
Aegon Logo klant Almost Famous Ervaring
Rijksoverheid Logo Klant Almost Famous
Tilburg University Logo Klant Almost Famous
Ziggo Logo Klant Almost Famous
PLUS supermarkten Logo Klant Almost Famous
DAF Logo Klant Almost Famous
ASML Logo Klant Almost Famous
De Baak Logo Klant Almost Famous
Topigs-Norsvin Logo Klant Almost Famous
Swinckels Logo Klant Almost Famous
BMW Logo Klant Almost Famous
Van Berlo Logo Klant Almost Famous
Embrace Logo Klant Almost Famous

Stap #01: in gesprek

Animatie laten maken? Allereerst bespreken we samen de bedoeling van jouw animatie. Oftewel: wat wil je graag vertellen, aan wie en hoe brengen we dat goed in beeld? Welke informatie is wel en niet belangrijk? Daarnaast bekijken we ook het karakter van het bedrijf, de organisatie of afzenders. Natuurlijk inclusief alle huisstijl elementen.

Stap #02: aan het werk

Vanuit al die input gaan wij aan de slag. We bepalen de insteek van de animatie, de grafische elementen, de eventuele karakters en natuurlijk: het verhaal. Hier maken we de eerste vertaalslag naar de animatie. Van de belangrijkste onderdelen, de sfeer van de film en een eerste aanzet naar het verhaal, de informatie e.d.

Stap #03: tekst en inhoud

Vanuit het gekozen concept gaan we aan de slag met de tekst. We schrijven de juiste woorden, die ene punchline en gewoon: een slimme opbouw van het verhaal. Altijd in de juiste tone of voice. Van heel verhalend, informatief of juist heel zakelijk tot het gebruik van humor of een super verhelderende uitleg. Wij schrijven het script. Hoe dan ook.

Stap #04: scènes op een rij

Vanuit het script volgt het storyboard. In een storyboard schetsen we alle scènes die we gebruiken om het verhaal te vertellen. Scène voor scène zie je het verhaal inclusief de voorgestelde teksten. In deze fase is het nog mogelijk om eventuele aanpassingen of aanscherpingen te maken.

Stap #05: alles animeren

De animatie laten maken. Nu begint het echte proces van het maken van de animatie. Oftewel: we gaan animeren. Alle puzzelstukjes worden verwerkt in de animatie. Inclusief de speciaal gecomponeerde muziek, de juiste voice-over en de juiste effecten om te komen tot die onvergetelijke animatie. Hier komt alles tot leven.

Stap #06: kijken maar

En is de animatie klaar? Dan bekijken we waar we de animatie zo effectief mogelijk kunnen inzetten. We zorgen voor de juiste exposure op Google, YouTube en alle mogelijke social kanalen. Op naar gegarandeerd rendement en heel veel kijkers.

Meer weten?

Animatievideo’s gebruiken bewegend beeld, geluid en tekst om jouw complexe processen en werkwijzen eenvoudig te vertellen